Kärsitkö niskahartiaseudun ongelmista? Keskity näihin 3 asiaan!

May 08, 2020

Tässä kolme asiaa mihin kannattaa keskittyä, jos kärsit niskahartiaseudun ongelmista:

1. SÄÄNNÖLLISYYS: Liiku säännöllisesti ja pyri tauottamaan esimerkiksi työpäiviä riittävän usein varsinkin, jos teet istumatyötä. Lyhyet harjoitukset pitkin päivää ovat nykytutkimusten perusteella tehokkaita. Näin saadaan purettua kehon passiivisuutta ja pystytään pitämään kehon liikkuvuutta yllä.

2. TUKILIHAKSET: Repivät ja liian haastavat ja väkisin tehtävät liikkeet, yksipuoliset ja pitkät harjoitteet eivät kehitä. Kehoa tulee liikuttaa mahdollisimman monipuolisesti oikealla tavalla, jos halutaan edetä nousujohteisesti kohti luonnollista ja vaivatonta liikettä.

Monesti liikkeet kohdistuvat ainoastaan pinnallisille lihaksille ja niitä käytetään suhteessa liikaa, jolloin ne jäykistyvät...

Jatka lukemista...

Näin vältyt lihaskireyksiltä ja kivuilta

May 07, 2020

3 syytä, minkä takia tekniikkavirheet näkyy liikkuessa

Jos haluaa liikkua kivutta ja rennommin ja luonnollisemmin on tärkeää, että hallitsee oikeanlaisen tekniikan!

3 syytä minkä vuoksi tekniikka pettää:

1. KEHOSSA EI OLE RIITTÄVÄÄ LIIKKUVUUTTA

Jos kehon liikkuvuus ei riitä, liikkeitä on mahdotonta suorittaa hyvällä tekniikalla.

Mitä hyvä tekniikka sitten tarkoittaa?

Hyvä tekniikka tarkoittaa sitä, liikkeet pystytään tekemään laajalla liikeradalla ja liikkeen suoritustapa on oikeanlainen. Jos liikkuvuus ei riitä, haetaan suoritettavaan liikkeeseen liikkuvuus jostain muualta. Jos kehossa on lihaskireyksiä, puhtaita liikkeitä on mahdotonta tehdä.

2. TUKILIHASTEN HEIKKOUS

Toinen asia on se, että jos kehon tukilihakset ovat heikot. Jos tukilihaksia ei ole harjoitettu riittävästi, aktivoituvat...

Jatka lukemista...

3 myyttiä venyttelystä!

May 06, 2020

3 myyttiä venyttelystä!

  1. Pitkät staattiset venytykset auttavat parhaiten lihaskireyksiin. Mitä pidempään olen venytysasennossa, sitä enemmän hyödyn!

Suurin osa meistä tienaa leipänsä istuviltaan. Tämä tarkoittaa sitä, että vietämme paljon aikaa liian yksipuolisissa staattisissa asennoissa. Kun pysytään pitkiä aikoja samassa asennossa, kudokset alkavat ”liimautumaan” toisiinsa ja keho jäykistyy. Vähitellen syntyy kiinnikkeitä ja erilaisia kehon kiputiloja.

Toistuvat päivittäiset työskentelyasennot tekevät kehostamme jäykän emmekä haasta liikkuvuuttamme tarpeeksi päivien aikana. Kehoamme ei ole luotu siihen, että istumme pitkään samalla paikalla vaan meidät on tarkoitettu liikkumaan ja haastamaan päivittäin kehoa monipuolisesti.

Istuviltaan työskennellessämme painumme kasaan ja...

Jatka lukemista...

Älylaitteet, istuma- ja näyttöpäätetyö altistavat niska- ja hartiaseudunongelmille

May 05, 2020

Nykypäivän huonot istuma-asennot, työasennot ja näyttöpäätetyö altistavat niska- ja hartiaongelmille. Ongelmia voi kuitenkin ennaltaehkäistä kiinnittämällä huomioita hyvään hartiarenkaan asentoon ja lapatukeen.

Nykyään istumme paljon työpäivän aikana ja hartiat sekä olkapäät painuvat eteen. Lisäksi naputtelemme kaikenlaisia älylaitteita vapaa-ajalla, jolloin pää painuu eteen ja alas.

Tuki- ja liikuntaelinongelmat olkapäiden ja hartioiden alueella ovat lisääntyneet ja ne haittaavat monia suomalaisia. Moni istuu pitkiä pätkiä koneen ääressä ilman taukoa.

Ongelmiin altistavat mm. yksipuolisesti kuormittava toistotyö, huonot asentotottumukset, liian yksipuolinen harjoittelu ja iän tuomat muutokset. Suurin osa ongelmista johtuu hartiarenkaan puutteellisesta hallinnasta ja heikentyneistä lavan...

Jatka lukemista...

Kärsin vuosia järkyttävistä niskahartiaseudun jännityksistä ennen kuin löysin ratkaisun.

Apr 27, 2020

Olen Hilja, yksilö- ja ravintovalmentaja, fasciakäsittelyihin erikoistunut koulutettu hieroja, hierojaopiskelijoiden ohjaaja sekä joogaohjaajaopiskelija. Olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja vuodesta 2008 lähtien. Ohjauskokemusta on karttunut mm. joogan, kehonhuollon, venyttelyn, tanssituntien ja erilaisien lihaskuntotuntien puolelta.

Etsin vuosien ajan ratkaisuja niskahartiaseudun ongelmiin tuloksetta. Hartianseudun jännityksiä purettiin mm. hieronnan, kiropraktian ja fysioterapian avulla. Yleisin hierottava alue onkin juurikin tuo niskahartiaseutu.

Tunnen erittäin osaavia ammatinharjoittajia hieronnan ja fysioterapian puolelta ja apua lihasjännityksiin olenkin saanut kollegoiltani, mutta vain hetkeksi. Hetkellinen helpotus ei itselleni riittänyt vaan halusin löytää pysyvämmän ja pitkäkestoisemman ratkaisun hartiaseudunongelmiini.

Olen myös kokeillut erilaisia joogatyylejä aina...

Jatka lukemista...

Liike on lääke, vai onko?

Apr 25, 2020

Liikunta on yksi tehokkaimmista keinoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Harjoittelun tulisikin aina edistää terveyttä sekä kehittää toiminta- ja suorituskykyä eikä toisinpäin. Liikunnalla pystytään vaikuttamaan lähes kaikkiin elimistön toimintoihin positiivisesti, jos liikunta on oikeanlaista ja sitä tulee riittävästi

Aina se ei ole kuitenkaan ole näin. Joskus liike voi olla haitaksi elimistölle. Tiesitkö, että liikuntatapaturmat ovat Suomen suurin tapaturma luokka. Valitettavasti myös kuntoliikunnassa ajaudutaan vammoihin, rasitusvammoihin ja ylikuntoon jopa huippu-urheilijoita nopeammin kuntoliikkujan lähtötason alhaisuuden vuoksi.

Liian rasittava liikunta voi vaurioittaa kudoksia ja aiheuttaa viikkoja ja jopa kuukausia kestävän ylikuormitusoireiston. Tämän vuoksi on erityisen...

Jatka lukemista...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.